tiistai 12. maaliskuuta 2013

Uuh, iihana lihapulla.

Lihapullia à la Martat!

1. Laita neste isoon kulhoon & lisää korppujauhot / leipä. Anna turvota nesteessä 5-10 minsaa. Perunatapauksessa raasta peruna hienoksi ja vähennä nesteen määrä noin 0,5 dl:lla.
2. Kuori & hienonna sipuli & valkosipuli.
3. Lisää kulhoon hienonnettu sipuli, muna, mausteet & jauheliha.
4. Sekoita tasaiseksi seokseksi.
5. Tee lihapullia tai -tankoja tai -kasa tai mitä nyt sitten haluatkin.
6. Kypsennä lihapullia paistinpannulla tai 225-asteisessa uunissa 15-20 minsaa.

Herrkullista.






Lisäksi tein samalla ohjeella tällaisia taskuja, näissä on sisällä Koskelaskija-sulatejuustoa. Pistää sen taikinan levyksi, leikkaa siitä ruutuja, asettaa juustosiivun (tai muun siivun) ruutujen toiseen laitaan ja
sulkee taskun. Uuh.

Teoria alla olevasta Marttojen kirjasta, käytäntö Marttojen kokkauskurssilta.


1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

hyvältä näyttää ;)