maanantai 16. syyskuuta 2013

Valmiusliiton viikonloppu.

Viikonloppu kului Naisten Valmiusliiton leirillä (älkää edes kysykö, että niinku mitä) Pirkkalassa, lennoston varuskunta-alueella. Leirillä oli tarjolla useita kokonaisuuksia, meillä ohjelmassa oli Katuturvallisuus. Perjantaina vedettiin siis Puolustusvoimain ystävällisesti lainaamat kamat niskaan, opeteltiin marssimaan ja majoituttiin tupiin.

www.hs.fi

Valitettavasti koko leirin ajan vallitsi ehdoton kuvaamiskielto, kuvia ei siis ole.

Perjantaina nähtiin vain meille järjestetty Hornetshow. Lentäjä teki Hornetilla temppuja päidemme päällä, sitten ampaisi yhtäkkiä noin 5 kilometriin kuin raketti. Suhteellisen vaikuttava näky, etten sanoisi. Sitten päästiin tutustumaan koneeseen ulkoa ja sisältä, sekä lentäjän ammattiin, sen plussiin ja miinuksiin. Lisäksi perjantaina kuunneltiin vähän luentoa turvallisuuden perusteista, riskeistä ja ennaltaehkäisystä.




Lauantaipäivä meni takoessa toisiamme. Opeteltiin pääsemään irti erilaisista otteista, tai ainakin muuttamaan ne vähän vähemmän hengenvaarallisiksi otteiksi. Lisäksi harjoiteltiin vähän ihan rehellistä potkimista ja takomista. Illalla saatiin nauttia viihde- ja musiikkiesityksestä, uni tuli palloon samantien kun päänsä tyynylle laski.

Sunnuntaina oppeja kokeiltiin käytännössä. Kouluttajat olivat luoneet todentuntuisen tilanteen, jossa tuli pyrkiä pitämään etäisyyttä ja tämän failatessa pääsemään otteesta irti. Toinen aika hieno, ainutlaatuinenkin juttu oli päästä harjoittelemaan sellaiseen isoon suojapukuun varustautuneen kouluttajan hyökkäystä vastaan. Siinä sai puolustautua niin paljon, kun enää jaksoi.

Kokonaisuudessaan aika elämys! Suosittelen tutustumaan, naistenvalmiusliiton sivuilla. Varuskunta-alueella oleminen toi oman hauskan lisänsä juttuun, ja vaikka siellä vähän marssittiin, niin kurista ei silti ollut puhettakaan. Ettei sitä tarvitse pelätä, ei ole pakko ellei halua. Osallistujien keski-ikä oli aika korkea, kyllä siellä yli 80-vuotiaatkin yhtälailla marssi mukana!

Ei kommentteja: