perjantai 18. lokakuuta 2013

Kana- EIKU Quornpasta.

Lihattomuus jatkuu. Tänään testissä Quorn Kuutiot.

Quorn? Tässä ihan suoraan kopioituna quorn.fi -sivustolta aiheesta:


Ruoan ystäville Quorn™-proteiinivalmiste tarjoaa helppoja tapoja valmistaa tuttuja ruokia ilman lihaa ja terveellisesti.
Quorn™ tarjoaa hyvän keinon myös painonhallintaan, sillä rasvan ja kaloreiden määrä vähenee ruokavaliossa.
Quorn™ on terveellistä ruokavaliota noudattaville kolesteroliton proteiinin, kuitujen ja välttämättömien aminohappojen lähde.
Kasvissyöjille Quorn™ on monien ravintoaineiden lähde.
Ympäristöstä kiinnostuneille Quorn™ on hyvä vaihtoehto, koska se ei vaikuta jo ennaltaan hakkuusta kärsiviin sademetsiin tai meren hupeneviin kalakantoihin.    


.. Eli kannattaa.

Quorn.fi -sivustolla on lisäksi mm. laskuri, jolla voi vertailla tätä pöperöä lihalla tehtyihin ruokiin. Epäileville sieluille.

Tänään siis kuutiot kokeilussa. Nugetteja on tullut aiemminkin nautittua, menevät ihan kananugeteista, eroa ei huomaa edes mies.

Packaging-fi-250x250-Kuutiot
http://www.quorn.fi/tuotteet/39/kuutiot

Tämä pussi siis ostetaan pakasteista K-kaupasta (saakohan muualta, S:stä ei ainakaan mun tietääkseni), ladotaan muun ruoan sekaan jäisenä ja lämmitetään koko hommeli. Ei paistamista tai kypsentämistä, ei huolta raa'aksi jäämisestä. 

... Sitten se syödään, ja lihan ultimaterakastajille ei puhuta mitään. Täydestä menee.

Quornissakin on tottakai oma tuoksunsa, mutta paljon miedompi kun soijassa, ja lisäksi se häviää kun tätä lämmittää tai tunkee muun ruoan sekaan.


Tein tästä quorn-aurajuustopastan.

1 pkt Quorn Kuutioita
1 pkt Aura-ruokakermaa
1 prk ananaspaloja
Hiukan maitoa / vettä
Täysjyvämakaronia
Jääkaapin sisällön mukaan jotain juustoa

Jäiset Quornit kerman kanssa pannuun, lämmitetään miedolla lämmöllä noin 15 min. Sekaan ananaspalat. Tässä välissä makaronit siis valmistuivat itsestään tai jotain. Sitten vaan kaikki sekasin, juustot sekaan ja tsädääm! Se on siinä.


Kerman sijaan kannattaa käyttää oikeaa Aurajuustoa, mutta en nyt jaksanut alkaa sitä pilkkomaan eli makukermalla mentiin. Ei tullut paljoakaan Auran makua tällä metodilla. Johtui ehkä siitä, että makaronia oli ihan sikana.


Toi on ihan ku kanaa! Vain jänteet ja rustonpalaset puuttuvat!

Hintaa on tolla Kuutiopaketilla aika tasan 4e (hiukan alle), eli jos kanapakettiin vertaa niin hintaeroa ei kyllä iihan kauheasti ole. Euron verran?

Kanasta kun menee niin hyvin, en tiedä miten menee sitten jauhelihasta. Se onkin seuraavaksi testilistalla, Quorn Rouhe.

Mulla on jo mielessäni lista viattomista uhreista, joille haluan ehdottomasti syöttää tätä ja kuulla miten ne kehuvat mun kanaruokaani hyväksi. Buaaahahhah. Eiku.

Oman mieheni sain käännytettyä. On kuulemma ihan hyvät proteiinitkin tämmöseksi kasvisruoaksi tällä. Mene ja tiedä, emmä tajuu.

















2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

ketäs mahtaa lukeutua viattomiin uhreihin ;DD

Pinkki kirkupöllö... kirjoitti...

Jonossa on. ;)