torstai 10. lokakuuta 2013

Perusperjantai.

Jälleen perjantai. Pitäisi imuroida. Koulun lehden toimituksen pojat tulevat parin tunnin päästä tekemään tänne meille juttua opiskelijoiden kodeista. Onneks on taas tällä hetkellä kauhea draivi ja opiskeluinto päällänsä, ei tarvitse rekvisiitta kaivella komeroista.. Olohuoneen pöytä on nimittäin tenttikirjojen peitossa ihan jo valmiiksi.

Mitäs muuten... Yli 10 päivää (tarkalleen ottaen 12) lihatonta kautta takana! Olen ollut lujana. Tässä eräs viimeinen aivoitukseni:

Juustopizza, jonka päälle kootaan salaatti. Ensin piti tehdä joku ihana herkkuvegepizza. Sitten iski turhautuminen. Lopulta lautanen osoittautui liian pieneksi sekä pizzalle, että salaatille, eli mättäsin ne päällekkäin. Lopputuloksena olikin ihan hyvä kombo. "Salaatilla" tarkoitan tollasta kurkku-paprika-tomaatti-avokado-punasipuli-sekoitusta.


Tänään tekisi mieli tehdä Quorn-nugetteja ja ranuja.. Namii.

Ei ole tehnyt tiukkaa tämä lihatuotteista pidättäytyminen. Kalaa on tullut muutaman kerran syötyä, mutta sitä en ehkä osaisi rajata poiskaan.. Jotain oikeaa ruokaa pitää välillä tämmösen herkkäsielusenkin saada.

Kovin aina vouhotetaan, ettei saisi ruveta lopettamaan lihansyöntiä omin päin ja papusitä tai paputätä, mutten mä nyt tiedä, onko tää sitten kuitenkaan niin tähtitiedettä. En ole ikinä tajunnut mitään mistään ravintoarvoista tai proteiineista, luottanut vaan että vain vähän kieroutuneella järjellä selviää elämästä hengissä. Hyvin on mennyt tähän asti, en ole pahemmin papuja kokannut, ja elän vieläkin. Ehkä olisi eri asia jos oikein elämäntyökseen alkaisi vegeilemään, tai jos haluaisi rajata pois kaiken eläinperäisen.. Se vaatiskin varmaan hiukan miettimistä.

Ps. Ostakee luomumaitoa, siellä ei lehmiä kiusata eikä pakoteta.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

mä en oo vielä päässyt tohon avokado juttuun.. :D

Pinkki kirkupöllö... kirjoitti...

Ootko edes kokeillu? ;)